Η Λύση για την ηλεκτρονική τιμολόγηση λέγεται i-spirit | i-spirit
Support 2103009907

Η Λύση για την ηλεκτρονική τιμολόγηση λέγεται i-spirit

Προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών για το κατά πόσο οι εταιρείες και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έτοιμες να προχωρήσουν από την πρώτη του χρόνου στις διαδικασίες που προβλέπουν τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».
Σύμφωνα με εφοριακούς κύκλους, οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα «πιστέψει» ότι από 01/01/2015 αλλάζει το σύστημα τιμολόγησης και θεωρούν ότι θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής. Από την άλλη πλευρά, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξει καμιά περίοδος χάριτος καθώς «οι αλλαγές έχουν ανακοινωθεί πολλούς μήνες πριν και οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί».
Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή στα “Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα”, είναι o χρόνος τιμολόγησης:
Σύμφωνα με το κεφάλαιο 3 άρθρο 11 του νόμου 4308/2014 για τον «Χρόνο έκδοσης Τιμολογίου» ορίζονται:
1. Η υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου γεννάται κατά το χρόνο που πραγματοποιείται η αποστολή ή παράδοση των αγαθών ή των υπηρεσιών.
2. Ο χρόνος έκδοσης τιμολογίου καθορίζεται ως εξής:
α) Σε περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, τιμολόγιο εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα της παράδοσης ή αποστολής αγαθών ή της ολοκλήρωσης της υπηρεσίας, κατά περίπτωση.
β) Σε περίπτωση συνεχιζόμενης παροχής αγαθών, υπηρεσίας ή κατασκευής έργου, το τιμολόγιο εκδίδεται μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα από την περίοδο στην οποία μέρος της σχετικής αμοιβής καθίσταται απαιτητό για τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί ή το μέρος του έργου που έχει ολοκληρωθεί.
γ) Σε περίπτωση απόκτησης δικαιώματος λήψης υπηρεσίας, με την απόκτηση του δικαιώματος αυτού.
δ) Στην περίπτωση έκδοσης συγκεντρωτικού τιμολογίου της παρ. 3 του άρθρου 10, το συγκεντρωτικό τιμολόγιο εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η του επόμενου μήνα από το μήνα εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο γεγονός πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνεται στο συγκεντρωτικό τιμολόγιο.
ε) Ειδικά, όταν ο αγοραστής των αγαθών ή υπηρεσιών είναι το Δημόσιο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το τιμολόγιο δύναται να εκδίδεται μέχρι το τέλος της ετήσιας περιόδου μέσα στην οποία έγινε η παράδοση ή η αποστολή των αγαθών ή η παροχή των υπηρεσιών ή η πιστοποίηση δημόσιων έργων ή η οριστικοποίηση της συναλλαγής από τον αγοραστή, κατά περίπτωση.
Εκδόστε ηλεκτρονικά παραστατικά, γρήγορα και οικονομικά
Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει το νέο λογισμικό i-spirit που γεφυρώνεται με όλα τα σύγχρονα πακέτα των λογιστικών γραφείων και σας βοηθάει να μεταβείτε στη νέα ψηφιακή εποχή. Με ένα κλικ στο www.i-spirit.gr :
• απλά (αρκεί να βάλετε τα στοιχεία σας)
• γρήγορα (μέσα σε 15 λεπτά)
• οικονομικά (μόνο με 0,55 λεπτά την ημέρα)
• ξεκάθαρα (χωρίς κανένα άλλο κόστος), το i-spirit σας διασφαλίζει από τις απαιτήσεις που δημιουργούν τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».
Επιπλέον το i-spirit σας προφέρει:
• 4 διαφορετικά ημερολόγια για τη σωστή διαχείριση του χρόνου σας και των ραντεβού σας
• δωρεάν λογιστικά φύλλα και κειμενογράφο απόλυτα συμβατά με το excel και word της Microsoft
• οικονομικές αναφορές για τη σωστή διαχείριση της επιχείρησής σας.
H επιστημονική ομάδα του i-spirit σας εύχεται το 2015 να είναι μια παραγωγική χρονιά γεμάτη υγεία.

Κάντε like στη σελίδα στο facebook μας και κερδίστε 2 μήνες επιπλέον υποστήριξη.

Ηλεκτρονικό τιμολόγιο
έκδοση τιμολογίων
erp crm