Ηλεκτρονική τιμολόγηση και κατάργηση των Μ.Υ.Φ ανέφερε η υφυπουργός οικονομίας κα Παπαναστασίου | i-spirit
Support 2103009907

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και κατάργηση των Μ.Υ.Φ ανέφερε η υφυπουργός οικονομίας κα Παπαναστασίου

Κατηγορία: 

Συνέντευξη στο ΑΠΕ έδωσε η υφυπουργός Οικονομίας κα Παπανάτσιου και μίλησε για τα POS, τις κληρώσεις για τις αποδείξεις, και την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Η υφυπουργός ανέφερε ότι η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες για την κλήρωση των συναλλαγών που γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα είναι στο τελικό στάδιο. "Θέλουμε να ολοκληρωθεί και να υπογραφεί άμεσα ώστε να προχωρήσουμε στην πρώτη κλήρωση ακόμη και τον επόμενο μήνα.", πρόσθεσε η Κα Παπανάτσιου.

Σχετικά με το θέμα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το taxis και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η Κα Παπανάτσιου ανέφερε : 

"Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, που αφορά τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα και θα περιορίσει σημαντικά, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα των πλαστών τιμολογίων. Θετική παρενέργεια είναι ότι θα απαλλάξει τα λογιστήρια από την ανάγκη για την κατάρτιση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών. Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών είναι ένα πιο σύνθετο ζήτημα τεχνικά. Πάντως ένα μεγάλο μέρος των ταμειακών μηχανών που είναι σε λειτουργία μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη λειτουργία και θα πρέπει να αντικατασταθούν σταδιακά οι παλιότερες. Θα μπορέσουμε σύντομα να προχωρήσουμε και στην εφαρμογή αυτού του μέτρου με την απαραίτητη περίοδο προσαρμογής των επιχειρήσεων."

H επιστημονική ομάδα της εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης i-spirit, είχε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο της την 30/06/2017 για την ψηφιακή και online, αποστολή των πωλήσεων στην Α.Α.Δ.Ε.
Στο άρθρο αναφέρονται τα οφέλη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, η μείωση του κόστους, η ορθότητα των αποστολών, η διαφύλαξη των δεδομένων σε σχέση με την εφαρμογή i-spirit.

Δείτε το άρθρο μας εδώ.

Πηγή: Taxheaven

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και κατάργηση των Μ.Υ.Φ