Ειδικό Στοιχείο Απόδειξης Είσπραξης Τέλους Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης. Τι πρέπει να κάνει ο λογιστής και η επιχείρηση ; | i-spirit
Support 2103009907

Ειδικό Στοιχείο Απόδειξης Είσπραξης Τέλους Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης. Τι πρέπει να κάνει ο λογιστής και η επιχείρηση ;

Κατηγορία: 

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α.1217/2023 (Δείτε απόφαση Εδώ) καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και έρχεται το «Τέλος Ανθεκτικότητας  Κλιματικής Κρίσης» για τα Ξενδοχεία, Πανσιόν, Ενοικιαζόμενα, Ξενοδοχεία, Βίλες , AirBnB, κοκ. 

Στην απόφαση θα δούμε πέρα από τις αλλαγές του λεκτικού από Φόρο σε Τέλος κοκ, μεταβολή και στην αξία του (προς τα πάνω μερικές φορές) ανά διαμονή στις περιπτώσεις :

  • Σαιζόν,
  • Τετραγωνικών μέτρων (σε μονοκατοικίες)  

Το παραστατικό περιλαμβάνει τουλάχιστον : 

Ημερομηνία, Επωνυμία διεύθυνση και ΑΦΜ του εκδότη και για τον λήπτη - πληρωτή - διαμένοντα περιλαμβάνει το  ονοματεπώνυμο, οι ημερομηνίες διαμονής και η ημερομηνία - σχετικό παραστατικό (Απυ ή Τπυ) που αφορά την διαμονή. 

Το τέλος Δεν το επιβαρύνει ΦΠΑ και δεν επιβάλεται σε περίπτωση δωρεάν διαμονής.

Σε περίπτωση ημιδιαμονής επιβάλεται ολόκληρο. 

Το τέλος σε περίπτωση που οι διαμένοντες είναι περισσότεροι από ένας μπορεί να εκδοθεί σε έναν εξ αυτών. 

Ο επιχειρηματίας οφείλει να το εισπράξει και ο λογιστής να το αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο με την Δήλωση απόδοσης του Τέλους Ανθεκτικότητας  Κλιματικής Κρίσης. Στην myDATA θα μπορεί να διαβιβαστεί μαζικά εφόσον έχει εκδοθεί μόλις η ΑΑΔΕ δημιουργήσει την σχετική υποδομή. 

Η i-spirit Software έχει συμπεριλάβει στα παραστατικά της το Ειδικό Στοιχείο Απόδειξης Είσπραξης Τέλους Ανθεκτικότητας  Κλιματικής Κρίσης και στις στήλες του Βιβλίου εσόδων εξόδων, ώστε να βοηθήσει τα λογιστήρια λογιστές να κανουν σωστά την απόδοση του ποσού όπως απαιτεί η Δήλωση απόδοσης του Τέλους Ανθεκτικότητας  Κλιματικής Κρίσης.

Μόλις η myDATA «ανοίξει το παραστατικό προς διαβίβασης οι χρήστες του i-spirit θα τα στείλουν στην myDATA με ένα click.

To παραστατικό είναι διαθέσιμο από την έκδοση 2.02.35 και διατίθεται δωρεάν στους χρήστες της εφαρμογής όπως και η υποστήριξη για την εγκατάσταση του. 

telos anthektikotitas stin klimatiki krisi

 

 

Δωρεάν δοκιμή

 

Ειδικό  Στοιχείο Απόδειξης Είσπραξης Τέλους Ανθεκτικότητας  Κλιματικής Αλλαγής i-spirit