Γενική γραμματεία ψηφιακής πολιτικής στην Ελλάδα , λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης και p.o.s γίνονται πλέον υποχρεωτικά στην επιχειρηματική δραστηριότητα | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Γενική γραμματεία ψηφιακής πολιτικής στην Ελλάδα , λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης και p.o.s γίνονται πλέον υποχρεωτικά στην επιχειρηματική δραστηριότητα

Μεγάλες ανατροπές κρύβει το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ή μέρες το υπουργείο Οικονομικών για το «πλαστικό χρήμα»

Μέσα στο πλαίσιο αυτό έρχεται και η σύσταση της «Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής».

Στόχος του θεσμού δεν θα είναι μόνο η διασταύρωση και έλεγχος των επιχειρήσεων αλλά και ο εκσυγχρονισμός του Ελληνικού κράτους.

  • Από την 1η Ιουλίου, όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τα 50 ευρώ θα γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος (κάρτες, e-banking, τραπεζική συναλλαγή). 
  • Επίσης όλοι οι επιτηδευματίες που κάνουν από φέτος έναρξη εργασιών, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τα μηχανάκια POS. 

Τα δύο ανωτέρω, σε συνδυασμό με την διασταύρωση των τιμολογίων από 0,01€, καθιστούν σχεδόν υποχρεωτική τη χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στον Έλληνα επιτηδευματία που θέλει να ελέγξει την επιχείρηση του. 

Μέχρι και τα επαγγέλματα που δεν ήθελαν να ακούσουν για επιχειρησιακό λογισμικό και ηλεκτρονική τιμολόγηση, θα το χρειαστούν για να ελέγξουν την ορθότητα των δεδομένων τους και τις εκκαθαρίσεις που θα τους δίνουν οι τράπεζες από τις συναλλαγές που θα γίνονται από τα p.o.s.

Με καθυστέρηση 7ετίας, δηλαδή από το 2009, το νέο καθεστώς σχεδιάζεται να ισχύσει στο β εξάμηνο του 2016, ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου. Φέτος είναι μεταβατική χρονιά αλλά από 1.1.2017 η εφορία δεν θα αναγνωρίζει ουσιαστικά καμία δαπάνη, αν δεν έχει γίνει με πληρωμή μέσω τραπέζης ή κάρτας. Από 1ης Ιανουαρίου του 2017 πάντως, σχεδόν τα πάντα θα πληρώνονται μέσω τραπέζης. Για τους ιδιώτες θα επιτρέπονται πληρωμές με μετρητά έως του ποσού των 500 ευρώ, αλλά για τις μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων συναλλαγές, το όριο σχεδιάζεται να τεθεί στα 50 ή 70 ευρώ μόλις.

 

 

 

i-spirit, ηλεκτρονική τιμολόγηση , ηλεκτρονικη τιμολογηση, εμπορικη διαχειριση, pos,p.o.s, τραπεζικες συναλλαγες, αλλαγη φπα, φ.π.α, προγραμμα τιμολογησης, λογιστικο προγραμμα