Το i-spirit και η εναρμόνιση του με τις φορολογικές αλλαγές από 1-1-2015 | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Το i-spirit και η εναρμόνιση του με τις φορολογικές αλλαγές από 1-1-2015

Σε συμπληγάδες πέτρες τείνει να μετατραπεί η φορολογική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς αλλαγές των φορολογικών μέτρων, συνθλίβοντας οχι μόνο τις εισροή επενδυτών στη χώρα αλλά και τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.
Μια, ίσως η μεγαλύτερη, αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του επομένου χρόνου. Πρόκειται για την απαίτηση -προαπαιτούμενο στην πολιτική ορολογία- της Τρόικα, να προσαρμοστεί η Ελλάδα στα ευρωπαϊκά λογιστικά πρότυπα ώστε να υπάρξει κοινό σημείο αναφοράς στην αξιολόγηση.
Η μετάβαση προϋποθέτει αλλαγή του τρόπου αποτύπωσης και αξιολόγησης της οικονομικής πορείας της επιχείρησης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κατά συνέπεια αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των οικονομικών και λογιστικών τμημάτων της επιχείρησης, αλλά και των λογιστών που διαχειρίζονται ελεύθερους επαγγελματίες, τα λεγόμενα μπλοκάκια.
Ήδη παρατηρούνται, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, φαινόμενα μη εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματίες και επιτηδευματίες του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ. Δηλαδή συνεχίζουν να πληρώνουν ή να χρωστούν ανείσπρακτο ΦΠΑ, διότι ή δεν έχουν ενημερωθεί σωστά ή οι λογιστές τους δεν αναλαμβάνουν να εντάξουν στην ρύθμιση τους πελάτες τους λόγο μεγάλου διαχειριστικού κόστους.
Υπο αυτές τις συνθήκες η ομάδα του i-spirit δημιούργησε ένα νέο σύγχρονο λογισμικό που καταπολεμά το γραφειοκρατικό φόρτου του λογιστή, μειώνει τις εργατοώρες, δημιουργεί η εύκολη πρόσβαση στη παρακολούθηση των δεδομένων της επιχείρησης και τέλος δίνει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να έχει ανά πάσα στιγμή την εικόνα των οικονομικών του συναλλαγών.
Με το i-spirit
• Αυτοματοποιείται το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ ώστε να μην αποδίδεται αν δεν έχει εισπραχθεί.
• Αυτοματοποιείται ο υπολογισμός, έλεγχος και αποστολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων (μηνιαία και τριμηνιαία ΜΥΦ) στη Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.
• Καταργείται η εκτύπωση των παραστατικών με την ηλεκτρονική αποστολή τους.
• Απαλλάσσεται ο λογιστής από τη συλλογή των χειρόγραφων δεδομένων, και την επανακαταχώρηση των παραστατικών
• Μηδενίζεται το ενδεχόμενο να χαθούν τιμολόγια με την οριστικοποίηση των παραστατικών
Πρόκειται για ενα εύχρηστο πρόγραμμα φιλικό προς τους χρήστες, δεν απαιτείται εγκατάστασή του από ειδικούς και εκπαίδευση προσωπικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις λογισμικών και διασυνδέεται με ολα τα σύγχρονα λογιστικά πακέτα.
Χωρίς να μειώσει ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα των υπηρεσιών της, η εταιρεία i-spirit μηδένισε το κόστος απόκτησης του λογισμικού και μείωσε το κόστος συντήρησης στο ελάχιστο δυνατό.
Με ένα κλικ στη διεύθυνση www.i-spirit.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για ολες τις δυνατότητες του νέου λογισμικού και να αποκτήσετε τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής του για 20 ημέρες με τη πλήρη υποστήριξη των τεχνικών και οικονομικών συμβούλων της i-spirit με όποιον τρόπο εσείς επιλέξετε, τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.