Από 03/10/2016 όσοι έχουν windows XP και πίσω δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές της ΓΓΠΣ | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Από 03/10/2016 όσοι έχουν windows XP και πίσω δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές της ΓΓΠΣ

Κατηγορία: 

Αναβάθμιση υπολογιστικών υποδομών στις 3 Οκτωβρίου 2016

Το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αναβάθμισης των κεντρικών υπολογιστικών υποδομών του για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων των ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα ενεργοποιήσει από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 το ασφαλές πρωτόκολλο επικοινωνίας TLS 1.2. Μετά την αναβάθμιση αυτή, θα απαιτείται, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από τους χρήστες των ηλεκτρονικών εφαρμογών όπως η Δήλωση Ε1, Δήλωση Ε9, e-παράβολο η χρήση σύγχρονου προγράμματος περιήγησης (browser) και από τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (πχ υποβολή στοιχείων ΜΥΦ) και διαδικτυακών υπηρεσιών (π.χ. αναζήτηση στοιχείων μητρώου, δέσμευση e-παραβόλου) η αναβάθμιση των προγραμμάτων λογισμικού μέσω των οποίων γίνονται οι συναλλαγές υποβολών / αναζητήσεων, ώστε να είναι συμβατά με το πρωτόκολλο TLS 1.2.

Πηγή: forologikanea

H ανακοίνωση της Γ.Γ.Π.Σ:

Αναβάθμιση Κεντρικών Υπολογιστικών Υποδομών

 

 

Από 01/10/2016 οι διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα διατίθενται αυστηρά μόνο από αναβαθμισμένες υποδομές οι οποίες χρησιμοποιούν αποκλειστικά το σύγχρονης τεχνολογίας πρωτόκολλο επικοινωνίας TLS 1.2. Η υιοθέτηση αυτή είναι απαραίτητη σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων. 

 

Οι υποβολές στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών μπορούν να γίνουν: 

a. Με την σύνδεση ενός χρήστη στο myTAXISnet μέσω ενός προγράμματος πλοήγησης (browser).

b. Αυτόματα μέσω προγράμματος (υποβολή, μεταφόρτωση αρχείου ή διαδικτυακή υπηρεσία). 

 

Η αποκλειστική υιοθέτηση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας TLS 1.2 για την χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών του Υπουργείου Οικονομικών θα απαιτήσει τη χρήση ενός σύγχρονου προγράμματος πλοήγησης (browser). 

 

Τα προγράμματα που συνδέονται αυτόματα στα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών για την Υποβολή Στοιχείων ΜΥΦ ή άλλων φορολογικών υποβολών / αναζητήσεων πρέπει να επαληθευτούν από τους τεχνικούς υποστήριξής τους ότι κάνουν αποκλειστική χρήση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας TLS 1.2. 

 

Σε περίπτωση μη έγκαιρης επαλήθευσης (και ενσωμάτωσης όποιων αλλαγών απαιτηθούν) ενός προγράμματος το οποίο συνδέεται αυτόματα στα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών, πιθανότατα να υπάρξει αδυναμία σύνδεσης / επικοινωνίας ύστερα από την 01/10/2016.

 
Ηλεκτρονικη τιμολογηση i-spirit, λογισμικό, ταμειακή μηχανή, φορολογικός μηχανισμός, gsis,μυφ, ΜΥΦ, συγκεντρωτικες καταστασεις πελατων προμηθευτων, πολυνομοσχέδιο, τιμολόγηση, εμπορική διαχείριση,ΓΓΠΣ, windows xp