Σημεία προσοχής για την δημιουργία subscription KEY για την ενημέρωση της myDATA | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Σημεία προσοχής για την δημιουργία subscription KEY για την ενημέρωση της myDATA

Κατηγορία: 

Οι εξουσιοδοτημένες οντότητες ( λογιστές) δε χρειάζεται να αποκτήσουν ένα subscription key για κάθε οντότητα (πελάτη τους) που τους έχει εξουσιοδοτήσει για να διαβιβάζουν μέσω των κλήσεων του REST API. 
Ο διαχωρισμός γίνεται από το Α.Φ.Μ. της οντότητας/επιχείρησης που περιέχεται στη σύνοψη και τη σχέση εξουσιοδότησης μεταξύ εξουσιοδοτούμενου (π.χ. λογιστή) και οντότητας/επιχείρησης.

Παραδείγματα 
Από την λογιστική εφαρμογή του λογιστή μπορούν να γίνουν για λογαριασμό μιας επιχείρησης (οντότητας αναφοράς) από τρίτο άτομο (εξουσιοδοτημένο λογιστή)

  • Αποστολής Χαρακτηρισμού εσόδων
  • Αποστολής Χαρακτηρισμού εξόδου
  • Αποστολή Ακύρωσης χωρίς επαναϋποβολή

Από την καταχωρητική φόρμα για να διαβιβάζουν τις συνόψεις των παραστατικών μέσω απεικόνισης παραστατικών γίνεται Είσοδος με τους κωδικούς taxis του λογιστή και επιλογή φορολογούμενου ώς λογιστής.

 
Πρόταση και σημεία προσοχής για την δημιουργία subscription KEY 
  • ΔΕΝ επιλέγουμε το user name και password να είναι ίδια με το user name μας και pasword του taxisnet ή και άλλω υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε 
  • Δεν επιλέγουμε ως user name τον ΑΦΜ μας.
  • Επιλέγουμε  για το password Λατινικά, ένα κεφαλαίο, ένα μικρό γράμμα, αριθμούς και ένα σύμβολο με ελάχιστο μήκος 8 χαρακτήρες. 
  • Δεν βάζουμε δεύτερη φορά το ίδιο user name και email στην δημιουργία κωδικών (πχ για το υποκατάστημα) 
  • Επιβεβαιώνουμε ότι το email που έχουμε βάλει λειτουργεί. Μια δοκιμή είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραδίας από δικό μας λογαριασμό στο email αυτό ώστε να δούμε αν επιστρέψει λάθος. 
Προετοιμασία και δημιουργία api KEY για την εφαρμογή i-spirit 
1. Αναβάθμιση της εφαρμογής i-spirit τουλάχιστον στην έκδοση  1.09.44 
2. Δείτε το σχετικό video που σας δείχνει πως δημιουργείτε τους κωδικούς στην Α.Α.Δ.Ε και πως τους εισάγετε στην εφαρμογή i-spirit από εδώ
3. Να έχετε τους κωδικούς πρόσβασης του TAXIS της επιχείρησης που θέλετε να αποστέλλει στην myDATA, επιλέγοντας  από εδώ στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε «είσοδος στην εφαρμογή» 
4. Να έχετε πρόσβαση στο email που θα δηλώσετε, για την δημιουργία χρήστη (μόνο για τεχνικούς)  

Η ομάδα υποστήριξης της i-spirit Software είναι στην διάθεσή σας για να βοηθήσει να δημιουργήσετε τον χρήστη και να ολοκληρώσετε την διαδικασία της πρώτης αποστολής. 

Η ομάδα i-spirit Software δεν θα σας ζητήσει ποτέ να της δώσετε τους κωδικούς του taxis. 

Μπορείτε να ανακαλέσετε τους κωδικούς του χρήστη και να τους επαναδημιουργήσετε ανά πάσα στιγμή.

Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να δείτε εδώ

myDATA aade δημιουργία subscription KEY