Τι είναι τελικά η ηλεκτρονική τιμολόγηση που γίνεται υποχρεωτική για όλους σε λίγους μήνες | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Τι είναι τελικά η ηλεκτρονική τιμολόγηση που γίνεται υποχρεωτική για όλους σε λίγους μήνες

Κατηγορία: 

Η προσπάθεια του κράτους να  συνδέσει την λέξη «ηλεκτρονική τιμολόγηση» με την «φοροδιαφυγή»  έγινε τροχοπέδη  για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.  

Το κέρδος που προσφέρει στην επιχείρηση και στον ελεύθερο επαγγελματία το πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης αποσβένεται αμέσως

Τα οφέλη από την χρήση μιας εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης που εκδίδει μόνο (1) ένα τιμολόγιο την ημέρα για το περιβάλλον είναι :  

  • 1.440€  0.14 Δέντρα  0.04 Τόνοι CO2  0.45 Τόνοι Νερό

Τα οφέλη από την χρήση μιας εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης που εκδίδει μόνο (1) ένα τιμολόγιο την ημέρα για την επιχείρηση  είναι :

  • Εξάλειψη στο κόστος εκτύπωσης και αποστολής των τιμολογίων και αποδείξεων .

Το απαγορευτικό κόστος για μελάνια, ρεύμα, εξοπλισμό, γραμματόσημα, φακέλους και ανθρώπου που τα εσωκλείει είναι απαγορευτικό. Με ένα τιμολόγιο ή απόδειξη την ημέρα το κόστος που εξοικονομεί η επιχείρηση είναι:

  • Ασφάλεια με την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση

Παράλληλα με την ηλεκτρονική τιμολόγηση επιτυγχάνεται και η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση. Τα πρωτόγεννή παραστατικά βρίσκονται σε ένα μοναδικό σημείο ταυτοποιημένα μοναδικά και αποκτά άμεση πρόσβαση ο εκδότης ο λήπτης και ο λογιστής.

Με την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση εξαλείφονται τα κόστη των φακέλων, του χώρου αποθήκευσης, του ανθρώπου που τα αρχειοθετεί και ο κίνδυνος από φυσική καταστροφή (φωτιά, κλοπή, βανδαλισμός, πλημμύρας)  του λογιστικού σας αρχείου ο οποίος σηματοδοτεί και λουκέτο στην επιχείρηση που το έχασε.

Με την διαφάνεια που προσφέρει η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση, ο επιχειρηματίας δεν έχει να φοβηθεί κανέναν φορολογικό έλεγχο, ο οποίος μπορεί να γίνει απομακρυσμένα, χωρίς να επεμβαίνει στην επιχείρησή και στην καθημερινότητά του. Ο επιχειρηματίας έχει την δυνατότητα να ανακαλεί τα παραστατικά του ανά πάσα στιγμή επιθυμεί και να κάνει τους λογαριασμούς του άμεσα χωρίς λάθη,

  • Κατάργηση των Μ.Υ.Φ. 

Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις δεν βοήθησαν κανέναν. Οι λανθασμένες καταχωρήσεις, έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην αγορά. Το κόστος των λογιστικών γραφείων για την συμφωνία και την καταχώρηση των χειρόγραφων δυσανάγνωστων παραστατικών, μετακλήθηκε στις επιχειρήσεις και έμεινε ανείσπρακτο με αποτέλεσμα να είναι όλοι ζημιωμένοι. Η αγορά συσσώρευσε τεράστιο κόστος, ο επιχειρηματίας και ο λογιστής δεν κατάφερε να κάνει την δουλειά του και το κράτος δεν έβγαλε ποτέ άκρη. 

  • Διαφάνεια και αμεσότητα στις εισπράξεις. 

Πριν από την ηλεκτρονική τιμολόγηση, ο λήπτης λάμβανε ένα παραστατικό πολλές φορές ταχυδρομικά ή το παραλάμβανε κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης και η πληρωμή του ήταν τις περισσότερες φορές υπό αμφισβήτηση. Όταν η πληρωμή δεν γινόταν, ο εκδότης πλήρωνε τον Φ.Π.Α, ενώ ο λήπτης του τιμολογίου τον έκπιπτε (τον Φ.Π.Α) ανενόχλητος με αποτέλεσμα ο «νοικοκύρης επιχειρηματίας», να έχει πρόβλημα ρευστότητας από απλήρωτα τιμολόγια που πολλές φορές τον ανάγκαζε να κλείσει την επιχείρησή του. 

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποτυπώνει μια ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ εκδότη και λήπτη. Ο λήπτης θα πρέπει να δηλώσει αν δέχεται την τιμολόγηση ή όχι. Αν δεχθεί το τιμολόγιο ο εξουσιοδοτημένος χρήστης τότε είναι αναγκασμένος να το πληρώσει με fast track διαδικασία στο χρονικό περιθώριο που έχει συμφωνηθεί. Ο Φ.Π.Α επίσης θα πληρωθεί από τον λήπτη και η εμπορική διαδικασία θα κυλήσει ομαλά χωρίς κενά και νομικές «τρύπες».Με λίγα λόγια ο νοικοκύρης επιχειρηματίας δεν θα βρεθεί προ εκπλήξεων. 

  • Δημιουργία επαγγελματικών και ξεκάθαρων παραστατικών χωρίς περιττά έξοδα.

Με την ηλεκτρονική τιμολόγηση μπορεί ο επιχειρηματίας να δημιουργεί όμορφα και επαγγελματικά παραστατικά χωρίς κόστη (επιστολόχαρτα, φακέλων κοκ). Δίνει την εταιρική του ταυτότητα μόνος του, σε ελάχιστο χρόνο χωρίς κόστος. 

  • Συνεργασία με το λογιστικό γραφείο χωρίς λάθη

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση βοηθάει να ξεκαθαρίσει η σχέση λογιστή και επιχείρησης χωρίς χαμένες εργατοώρες και λανθασμένες ή διπλές καταχωρήσεις. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση i-spirit, έχει ενσωματώσει ήδη το πλήκτρο «αποστολή στον λογιστή» και ο επιχειρηματίας χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες δίνει άμεση πρόσβαση στον εξουσιοδοτημένο λογιστή του, με ένα click, και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Ο λογιστής του μπορεί να ελέγξει και εκτυπώσει άμεσα τις οικονομικές καταστάσεις καθώς και να τον συμβουλεύσει σωστά, υπολογίζοντας με έγκαιρα και με ακρίβεια τους φόρους. 

 

Ξεκίνησε και εσύ την ηλεκτρονική τιμολόγηση i-spirit σήμερα με ένα click. H i-spirit Software, δεσμεύεται και εγγυάται με επιστροφή χρημάτων ενώ παράλληλα σας παρέχει εντελώς δωρεάν  δοκιμαστική  λειτουργία της εφαρμογής  με πλήρη υποστήριξη.

www.i-spirit.gr

 

ηλεκτρονική τιμολόγηση, εμπορική διαχείριση, προγραμμα τιμολόγησης, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ,ILEKTRONIKI TIMOLOGISI, ηλεκτρονικη τιμολογηση δωρεαν,