Ενημέρωση των δικαιούχων επιταγών για την διαδικασία εξαργύρωσης τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων : πρόγραμμα 1 «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Ενημέρωση των δικαιούχων επιταγών για την διαδικασία εξαργύρωσης τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων : πρόγραμμα 1 «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ»

Κατηγορία: 

Σηματική ενημέρωση δικαιούχων επιταγών:

Αγορά επιδοτούμενων ψηφιακών λύσεων
Η διαδικασία αγοράς επιδοτούμενων λύσεων συνοπτικά ακολουθούν τα εξής βήματα:

  1. Λήψη επιταγής (voucher)
  2. Επιλογή προϊόντων/υπηρεσιών και προμηθευτών
  3. Παραγγελία προϊόντων/υπηρεσιών – Δέσμευση vouchers
  4. Εξόφληση προϊόντων/υπηρεσιών – Εξαργύρωση vouchers
  5. Υπάρχει δυνατότητα καταγγελίας της συναλλαγής από το δικαιούχο μετά την εξαργύρωση των vouchers.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τη διαδικασία αγοράς επιδοτούμενων ψηφιακών λύσεων, παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ενότητα 13 της Πρόσκλησης / 2η Τροποποίηση από εδώ

Από πότε μπορώ να αγοράσω προϊόντα/υπηρεσίες στο πλαίσιο του Προγράμματος; 

  • Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων, με την αίρεση κάλυψης των λοιπών προϋποθέσεων του Προγράμματος και κυρίως ότι θα εγκριθεί τόσο το ψηφιακό προϊόν/υπηρεσία και ο προμηθευτής όσο και κουπόνι στον δυνητικό δικαιούχο.

Προσοχή !
Κατά το διάστημα 30 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου ενδέχεται να υπάρχει χρονική καθυστέρηση μεταξύ υποβολής αιτήματος και έκδοσης της επιταγής. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Πριν την έκδοση της κάθε επιταγής ΠΑΡΑΚΑΛΩ επικοινωνήστε με τον Προμηθευτή σας και
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ
Η επιταγή που θα εκδώσετε θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει το ποσό της επιχορήγησης που αναλογεί σε κάποιο τιμολόγιο . Το υπόλοιπο ποσό του τιμολογίου θα εξοφληθεί από εσάς (είναι η ιδιωτική δαπάνη).

Το τελικό ποσό της επιχορήγησης όμως εξαρτάται από ένα σύνολο κανόνων και περιορισμών που ελέγχονται τη στιγμή της εξαργύρωσης. Για παράδειγμα, εξαρτάται από την αξία του προϊόντος, τη μέγιστη αποδεκτή τιμή μονάδας, τον αριθμό των αδειών /προϊόντων που δικαιούστε κλπ. Κάθε υπέρβαση ή περιορισμός μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του τελικού ποσού επιχορήγησης.

Έτσι, κατά τη χρήση μίας επιταγής, είναι πιθανό να εξαργυρωθεί ποσό χαμηλότερο της ονομαστικής αξίας της επιταγής με την οποία αρχικά εκδόθηκε (από το ποσό δηλαδή που θα δηλώσετε σε αυτή τη φόρμα). Το υπόλοιπο ποσό (ονομαστική αξία μείον ποσό τελικής εξαργύρωσης) δεν επιστρέφεται - δεν μπορεί να αξιοποιηθεί κάπου αλλού.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μη μείνει σημαντικό ποσό της επιχορήγησης αναξιοποίητο, είναι σημαντικό να εκδίδετε επιταγές με τη σωστή αξία, αυτή δηλαδή που ταιριάζει στα δεδομένα μίας συγκεκριμένης τιμολόγησης.

Ο προμηθευτής που θα επιλέξετε μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε το ποσό επιχορήγησης, παρέχοντας σας για παράδειγμα μία ενδεικτική προσφορά, πριν προχωρήσετε στην έκδοση των αντίστοιχων επιταγών.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι μπορείτε να εκδίδετε επιταγές καθόλη τη διάρκεια αγορών του Προγράμματος. Δεν είναι απαραίτητο η έκδοση να γίνει άμεσα. 

Παραγγελία προϊόντων – δέσμευση vouchers
Ο δικαιούχος συμφωνεί με τον Προμηθευτή για την ψηφιακή λύση που θα προμηθευτεί στο πλαίσιο του Προγράμματος και προχωρά στην αγορά του. Στο τελευταίο στάδιο (ολοκλήρωσης) της παραγγελίαςο δικαιούχος θα πρέπει να «παραδώσει» στον έμπορο 

  • το voucher του Προγράμματος, προκειμένου να καλύψει μέρος του κόστους του προϊόντος/προϊόντων,
  • μαζί με κωδικό μίας χρήσης που εκδίδεται επί τόπου, αποστέλλεται στο κινητό και ισχύει μόνο για λίγα λεπτά, ο οποίος διασφαλίζει ότι η μεταβίβαση του voucher γίνεται με την πλήρη συναίνεση του δικαιούχου.

Για το σκοπό αυτό, προβαίνει στις ακόλουθες κινήσεις:
1. Έχει μαζί του/διαθέσιμο το κινητό τηλέφωνο (τη συσκευή που φέρει το δηλωθέντα αριθμό) που καταχώρησε και πιστοποίησε κατά τη διαδικασία υποβολής της Αίτησης Χρηματοδότησης, γιατί θα το
χρειαστεί στη συνέχεια.
2. Αναφέρει στον πωλητή (ή καταγράφει σε πεδίο φόρμας του e-shop) τον Αριθμό Φορολογικού του Μητρώου (ΑΦΜ). Ο ΑΦΜ που θα δώσει στον πωλητή πρέπει να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ του δικαιούχου
της Αίτησης Χρηματοδότησης.
3. Μετά τη δήλωση του ΑΦΜ, θα έρθει αυτόματα στο πιστοποιημένο κινητό (το κινητό που καταχωρήθηκε στην Αίτηση Χρηματοδότησης) προσωποποιημένη πληροφόρηση μέσω μηνύματος SMS με τον κωδικό
μίας χρήσης.
4. Στη συνέχεια, αναφέρει στον πωλητή (ή καταγράφει σε πεδίο/πεδία του e-shop) 

(i) Τα vouchers που θα χρησιμοποιηθούν στη συγκεκριμένη παραγγελία
(ii) Τον κωδικό μίας χρήσης που μόλις έλαβε. Ο κωδικός είναι τετραψήφιος αριθμός της μορφής ΥΥΥΥ.
Όλες οι επόμενες ενέργειες που αφορούν ελέγχους εγκυρότητας και ισχύος των vouchers, τη διαχείρισή τους και την μετέπειτα εξαργύρωσή τους, αφορούν τους προμηθευτές (παρόχους ψηφιακών λύσεων). Ο δικαιούχος
δε χρειάζεται να κάνει κάποια άλλη ενέργεια σε σχέση με τα vouchers.
Εφόσον η παραπάνω διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, πραγματοποιείται «δέσμευση» των επιταγών προς όφελος του συγκεκριμένου προμηθευτή. Ο προμηθευτής θα κρατήσει τα vouchers και θα τα εξαργυρώσει σε δεύτερο βήμα για να εξοφληθεί μερικώς το παραστατικό πώλησης, στο οποίο περιλαμβάνεται η επιδοτούμενη ψηφιακή λύση. Στην περίπτωση επιτυχούς «δέσμευσης» ο δικαιούχος λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) στην δηλωθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση.

 

Μόνο για προμηθευτές: 

Διαδικασία voucher για την διάθεση προιόντων

Δείτε εδώ τις οδηγίες 

 

Πηγή

Διαδικασία εξαργύρωσης επιταγών ψηφιακός μετασχηματισμός στο πρόγραμμα 1  «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ»