Προς λογιστές και επιχειρήσεις. Δείτε εδώ αν είστε συμβατοί με τις νέες προδιαγραφές ασφαλείας της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Προς λογιστές και επιχειρήσεις. Δείτε εδώ αν είστε συμβατοί με τις νέες προδιαγραφές ασφαλείας της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Κατηγορία: 

Στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των συστημάτων της και για να υποδεχθεί καθημερινά εκατομμύρια συναλλαγές από την σύνδεση των λιανικών (Ταμειακές και φορολογικούς μηχανισμούς), καθώς και τις συναλλαγές που έως τώρα ήδη λαμβάνει και αποθηκεύει (Μ.Υ.Φ, δηλώσεις Φ.Π.Α, Φ.Μ.Υ Φορολογικές δηλώσεις, online καύσιμα, κοκ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «Θωρακίζει» την ασφάλεια της με το πιστοποιητικό ασφαλείας Transport Layer Security  T.L.S 1.2. 

Τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να προσέξουμε για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις μηνιαίες υποχρεώσεις του λογιστή και της επιχείρησης.  

1.Τα λογιστικά γραφεία και οι επιχειρήσεις που δεν έχουν συμβατούς borwsers (Chrome, mozila, firefox, Safari) θα πρέπει να τους αναβαθμίσουν. Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί τα λειτουργικά από τα windows xp (και πριν) ,δεν έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν με τους νέους browsers. Τα λειτουργικά αυτά, δεν πληρούν την νέα πιστοποίηση ασφάλειας. Τα windows xp, είναι γενικότερα ευάλωτα σε ιούς και σε κακόβουλο λογισμικό. Είναι γνωστό ότι η ίδια η microsoft, τα έχει αποσύρει πολύ καιρό τώρα. Οπότε όποια επιχείρηση ή λογιστικό γραφείο έχει λειτουργικό σύστημα windows xp, θα πρέπει να το αναβαθμίσει.  

Ποιοί browsers δεν είναι συμβατοί και δεν υποστηρίζουν πιστοποιητικό T.L.S 1.2 :

Windows 7 & 8 με έκδοση <11 Internet Explorer       ΟΧΙ
Windows Vista με Internet Explorer   OXI
Windows XP με Internet Explorer   OXI
Όλες οι εκδόσεις Mac O/S με έκδοση <7 Safari   OXI

Ποιες εφαρμογές  (Λογιστικό λογισμικό) δεν θα είναι συμβατές ;

Οι περισσότεροι κατασκευαστές λογισμικού έχουν συμμορφωθεί με τις νέες απαιτήσεις. Θα χρειαστεί από τους χειριστές ή τους χρήστες να εγκαταστήσουν την έκδοση που είναι συμβατή με το πιστοποιητικό ασφάλειας.  Το λογισμικό i-spirit από την 31/10/2016 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία προσαρμογής, έχει προσαρμόσει το λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης και εμπορικής διαχείρισης με την έκδοση 1.04.

Καταληκτική ημερομηνία προσαρμογής: 

Τελική ημερομηνία προσαρμογής από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  είναι η 5 Δεκεμβρίου 2016.

Πως μπορείτε να ελέγξετε την συμβατότητα των υπολογιστών σας:

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ, έχουν δοθεί διευκρινήσεις για τον έλεγχο της συμβατότητας. Επισκεφτείτε την εδώ και δοκιμάστε αν οι υπολογιστές σας είναι συμβατοί.

 

 

tls 1.2, gsis tls 1,2, i-spirit tls 1,2,ilektroniki timologisi i-spirit, emporiki diaxeirisi i-spirit, i-spirit, εμπορικη διαχειριση, ηλεκτρονικη τιμολογηση, λογιστικο προγραμμα, γενικη γραΜΜΑΤΕΙΑ