Προσοχή στις επιχειρήσεις και τους λογιστές για τους φορολογικούς μηχανισμούς , τις ταμειακές μηχανές και το esend | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Προσοχή στις επιχειρήσεις και τους λογιστές για τους φορολογικούς μηχανισμούς , τις ταμειακές μηχανές και το esend

Κατηγορία: 

Και από την αστυνομία θα διενεργούνται οι έλεγχοι για τις ταμειακές μηχανές και φορολογικούς μηχανισμούς ενώ παράλληλα επανέρχονται στην πρότερη κατάσταση τα πρόστιμα για την μη έκδοση αποδείξεων.

Τρία βήματα θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι λογιστές και οι επιχειρηματίες ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων:

Βήμα 1. Να γίνει έλεγχος από τους εγκαταστάτες και τους λογιστές για την ορθότητα του αρχείου πωλήσεων των φορολογικών και ταμειακών μηχανών (e.txt) που ζητάει το esend (Γ.Γ.Π.Σ) 

Βήμα 2. Να ελέγξει  την άδεια καταλληλόλητας της ταμειακής και του φορολογικού μηχανισμού ώστε να γνωρίζει ο επιχειρηματίας πως θα αποστείλει το αρχείο. Για τις ταμειακές και τους φορολογικούς  που δεν το αποστέλλουν αυτόματα θα πρέπει να το στέλνει ο λογιστής ή ο επιχειρηματίας δηλαδή κάποιος που γνωρίζει.

Βήμα 3.  Την ώρα που γίνεται η δήλωση του Δ11 στην Γ.Γ.Π.Σ ο λογιστής ή ο επιχειρηματίας πρέπει να κάνει αίτηση για τον κλειδάριθμο ASKEY. Αυτόν τον πληκτρολογούμε στον φορολογικό μηχανισμό ή την ταμειακή μηχανή και κάνει ο επιχειρηματίας την δοκιμαστική αποστολή.

Ο επιχειρηματίας - επιτηδευματίας,  που δεν είναι υπόχρεος να κάνει χρήση φορολογικού μηχανισμού ή ταμειακής, όπως ο Ιατρός δικηγόρος και γενικότερα η παροχή που εξαιρείται, θα υποχρεωθεί στην πληκτρολόγηση των ποσών που αναφέρουν οι Αποδείξεις λιανικών συναλλαγών στο esend της Γ.Γ.Π.Σ.

Το λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης i-spirit μαζεύει και αθροίζει σωστά τα ποσά των αποδείξεων και προσφέρει στον επιτηδευματία τον αυτοματισμό για την ορθή αποστολή του αρχείου. Έτσι εφησυχάζει τον επιτηδευματία και τον λογιστή από λάθη ενώ παράλληλα τους προστατεύει από τσουχτερά πρόστιμα.

Η επιστημονική μας ομάδα δίνει δωρεάν οδηγίες για τον έλεγχο στους συνεργάτες λογιστές.

Δωρεάν δοκιμή 20 ημέρων του προγράμματος ηλεκτρονικής τιμολόγησης i-spirit

 

ηλεκτρονικη τιμολογηση, εμπορικη διαχειριση, προγραμμα τιμολογησης, esend